top of page

Världens 6 bästa stränder

Vem drömmer inte om att få borra ner fötterna i pudervit sand, bada i kristallklart vatten eller svalka sig i skuggan under vajande palmer? Här listar vi 6 fantastiska stränder som alla bör ha med på sin bucket list.



1. Anse Lazio, Seychellerna

Anse Lazio på Praslin, Seychellerna anses vara en av de vackraste stränderna i världen. Med sin vita sand, runda stora stenar, azurblått vatten omgiven av palmträd är det nog själva definitionen av ett tropiskt paradis. Stranden är perfekt för sol, bad och picknick under skuggiga träd.



2. Whitehaven Beach, Australien

Whitehaven Beach i Queensland, Australien är känt för sin makalösa, kritvita sand som är bland de renaste i världen. Stranden sträcker sig över 7 kilometer och omges av kristallklart vatten från Korallhavet. Förutom att bada kan du även njuta av avkopplande strandpromenader med fantastisk utsikt över det turkosblå vattnet.



3. Baia do Sancho, Brasilien

Baia do Sancho i Fernando de Noronha, Brasilien är känt för sin oberörda skönhet och svåråtkomliga läge. För att nå stranden måste du första ta dig ner för en brant trappa och sen gå över flera klippor. Men men belöningen är väl värd mödan - en orörd plats med vit sand och turkosgrönt vatten. En idealisk plats för snorkling och avkoppling.



4. Matira Beach, Franska Polynesien

På Bora Bora i Franska Polynesien hittar du Matira Beach med sin överdådiga lagun och kilometerlånga sträcka av vit sand. Den lugna lagunen skapar en perfekt plats för vattensporter och snorkling. Här kan du också njuta av de många restaurangerna och butikerna längs stranden.



5. Navagio Beach, Grekland

Navagio Beach på Zakynthos i Grekland, även känd som Shipwreck Beach, är omgiven av dramatiska klippor och en fängslande atmosfär. Den mest iögonfallande detaljen är det övergivna fartyget som ligger på stranden. Den här stranden når du endast med båt vilket ger en extra touch av äventyr.



6. Veligandu Island Beach, Maldiverna

Vill du få den ultimata paradisupplevelsen ska du åka till Veligandu Island Beach på Maldiverna. Här får du turkost vatten och vita sandstränder och kan riktigt koppla av och njuta i solstolen. Men passa även på att utforska de fantastiska korallreven som finns under vattenytan.


Längtar du efter sol, värme och salta bad? Hör av dig så ser vi till att du får komma till stranden du längtar efter.



BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37

114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Vi drivs av vår stora passion att skapa minnesvärda upplevelser för dig. Vi finns tillgängliga för att hjälpa dig både fysiskt och digitalt, inför, under och efter din drömresa.

BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37, 114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Travel Concept drivs av vår stora passion att skapa så bra resor som möjligt för våra kunder samtidigt som alla våra medarbetare har ett genuint intresse för hela resebranschen och brinner för det vi gör.

bottom of page