top of page

Safari i Kenya!

Ska du på safari är Kenya alltid ett bra val! Kenya är nämligen den perfekta destinationen för dig som vill på safari, då landet är hem till den berömda nationalparken Masai Mara. Kenya är även landet där du har bäst chans att se The Big Five: lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Läs hur en resa till Kenya kan se ut:Välkommen till Nairobi

Vid ankomsten till Nairobi, beroende på din flygtid, kan du antingen välja att övernatta i Nairobi eller ansluta direkt till nästa äventyr. Nairobi är en pulserande stad som erbjuder en smak av den afrikanska storstadspulsen innan du ger dig ut på ditt safariäventyr.


Safari i Mara

På morgonen tar du ett flyg från Wilson Airport till Mara, där du landar antingen vid Cottars eller Keekorok flygplats. Vid ankomsten till Mara blir du välkomnad av din guide och spanare som tar dig på en första safari med en härlig picknicklunch. För att du ska få den absolut bästa upplevelsen så är alla games drives privata så det är bara du och ditt sällskap.


När du anländer till lägret, väntar eftermiddagste, sundowners, middag och övernattning på det charmiga Instinct of The Mara. Redan första dagen får du uppleva den magiska afrikanska solnedgången och en smak av vad som väntar under resten av resan.


Nästa dag spenderar du i och runt reservatet. Det blir en dag fylld med promenader, safari, kulturella aktiviteter, skolbesök, bad i vattenfallet och sundowners på en pittoresk kulle. Alla måltider och övernattningen sker återigen på Instinct of The Mara, vilket ger en bekväm bas för dina äventyr.


Dagen därpå ger du dig av vid gryningen för en heldagssafari i Mara game reserve. Med picknickfrukost och picknicklunch har du maximal tid att utforska och upptäcka de stora djuren utan att behöva återvända till lägret för måltider. Efter en lång dag i naturen återvänder du till lägret för sundowners, middag och övernattning.


Mot Tsavo och Kipalo Hills

Efter frukost, lämnar du lägret med en packad picknicklunch och tar en safari genom reservatet in i Mara. Efter lunch tar du ett flyg frånKeekorok Airstrip till Voi KWS Airstripp. Vid ankomsten till Tsavo, ger du dig ut på en eftermiddagssafari genom Tsavo East, som avslutas vid Kipalo Hills för genomgång, middag och övernattning.Nästkommande dag tillbringar du en hel dag i och runt reservatet med ett brett utbud av aktiviteter. Promenadsafari, safari, sitt vid ett av vattenhålen och titta på elefanterna, en ”bush breakfast”, umgås med parkvakter eller delta i en patrull mot tjuvjakt. Kryssa genom byn och träffa några fantastiska människor, och avsluta dagen med sundowners på klipporna. Alla måltider och övernattning sker på Kipalo Hills.


Efter en tidig frukost på lodgen, åker du på en heldagssafari till Tsavo West. Du stannar för en picknicklunch på en av de vackra platserna och kanske besöker noshörningsreservatet. Efter en dag av utforskning återvänder du till Kipalo Hills för sundowners på verandan, middag och övernattning.


Mot Kusten och Cardamom House


Tidigt på morgonen lämnar du Kipalo Hills för kusten, med en förmiddagssafari längs floden genom Tsavo East och en picknickfrukost på vägen. Vid Sala gate möter du fordonen från Cardamom House och fortsätter resan till ditt nya boende. Ankomsten firas med eftermiddagste, middag och övernattning.


Här kan du tillbringa några heldagar vid Cardamom House och välja att vara så avslappnad eller aktiv som du önskar. Njut av det fantastiska köket, sundowners, vattensporter, massage och behandlingar, fitness, en undervattenssafari vid revet och mycket mer.


Denna resa är en perfekt kombination av äventyr, kultur och avkoppling. Från den vilda naturen i Mara och Tsavo till den avslappnade lyxen vid kusten, erbjuder denna safariresa något för alla. Så packa dina väskor och gör dig redo för en oförglömlig upplevelse i Kenya!


Blir du också sugen på en resa till Kenya eller någon annan destination? Kontakta oss så ser vi till att att hitta den perfekta destinationen för just dig!
Comments


BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37

114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Vi drivs av vår stora passion att skapa minnesvärda upplevelser för dig. Vi finns tillgängliga för att hjälpa dig både fysiskt och digitalt, inför, under och efter din drömresa.

BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37, 114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Travel Concept drivs av vår stora passion att skapa så bra resor som möjligt för våra kunder samtidigt som alla våra medarbetare har ett genuint intresse för hela resebranschen och brinner för det vi gör.

bottom of page