top of page

Safari i Tanzania!

Föreställ dig synen av tusentals gnuer och zebror som stormar över Serengetis vidsträckta slätter. Upplev spänningen när du ger dig ut på safariäventyr i Tanzania- Denna östafrikanska pärla är hem för mängder av vilda djur såsom gepard, zebra, lejon, giraff och elefant, vilket ger en oförglömlig upplevelse för alla – stora som små.En av höjdpunkterna på safari i Tanzania är utan tvekan den stora migrationen, en årlig händelse som lockar resenärer från hela världen. Tänk dig själv att stå intill den stora savannen när miljontals gnuer och zebror korsar den ruffa terrängen, för att hitta vatten och bytesmark. Det blir en upplevelse för livet.


Tanzania är platsen för några av de mest ikoniska safariområden i världen, som Serengeti, Ngorongoro-kraten och Victoriasjön. Här kommer du att möta en uppsjö av olika djur så som the big five, gnuer och zebror, Du får en fantastisk inblick i hur deras värld ser ut och fungerar.


Mycket att hålla koll på innan man bokar.


Marie som är resekonsult på Travel Concept, har nyligen besökt Tanzania och berättar om komplexiteten i att boka en safariresa. “Man måste veta var djuren befinner sig och boka sitt boende därefter. Är de på väg söderut och du bokar ett boende i de norra delarna så missar du många djur. Och det är när det är många olika djur som möts som en spännande safari uppstår.”


Din guide är också viktig. Det är guidernas skicklighet och nätverk som avgör vilka och hur många djur du kommer att möta. Alla guider är väldigt omtänksamma och trevliga, berättar om allt du ser och svarar på frågor. De är en mycket viktig del i upplevelsen. Det tanzaniska folket är känt för att vara varma och välkomnande, och landet har ett rikt kulturarv.


Åk till flera platser och upptäck mer.


En safari bör sträcka sig över 3-5 dagar. Då hinner du uppleva fler delar av parken. Ett alternativ är också att bo på två olika platser för att uppleva en ännu större artrikedom och öka chansen att se djur du drömmer om.


Boendet på safari kan variera från tält till mindre lodger med pool. Det finns många härliga lyx-camps som erbjuder stora tält med flera ”rum” för att du skall komma nära naturen men ändå bo bekvämt. Vi har provat Kantabile Aurari Camp som är ett lyxigt boende i Norra Serengeti. Här bor du i ett av fem tält precis intill savannen. Efter safariturerna sitter gästerna gärna kring lägerelden och pratar om dagens händelser. Vill du så kan frukost eller middag serveras på savannen. På natten går en vakt utanför och du kan höra de vilda djuren när du ska sova i din trygga sköna säng.

 


Kombinera resmål för bästa semestern.

Många kombinerar gärna safari med en sol och bad-semester på exempelvis Zanzibar, Seychellerna eller Mauritius. “Ska man resa vidare så åker man via den internationella flygplatsen så du kan välja ett ytterligare resmål. Efter en intensiv safari är det skönt att få smälta intrycken vid en resort vid stranden, exempelvis Seychellerna.”


Det finns även fler resmål i Afrika som erbjuder safari. Åker du till Sydafrika så blir det en helt annan upplevelse. Här är vegetationen annorlunda och du bor i bungalows som ofta även har pool. Djuren ser du på morgontur samt kvällstur då de är som mest aktiva. I Sydafrika kan du kombinera din resa med besök i vindistrikten som Stellenbosch, Garden Route och Kapstaden.Om du är sugen på att åka på safari hjälper vi dig att hitta allt från flyg och boende till rätt lodge och guide för safari. Vi hittar den perfekta kombinationen för just din resa, oavsett om du är ute efter sol, bad och avkoppling eller ett helt annat äventyr.
Comments


BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37

114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Vi drivs av vår stora passion att skapa minnesvärda upplevelser för dig. Vi finns tillgängliga för att hjälpa dig både fysiskt och digitalt, inför, under och efter din drömresa.

BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37, 114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Travel Concept drivs av vår stora passion att skapa så bra resor som möjligt för våra kunder samtidigt som alla våra medarbetare har ett genuint intresse för hela resebranschen och brinner för det vi gör.

bottom of page