top of page

En magisk resa genom Italien: Florens, Siena, Pisa & Cinque Terre!

Välkommen till ett äventyr genom några av Italiens mest ikoniska och förtrollande platser. Följ med på en resa där du utforskar den rika historien, den enastående konsten och de kulinariska läckerheterna i Florens, Siena, Pisa och de pittoreska byarna i Cinque Terre.
Florens, eller Firenze som det heter på italienska, är en stad rik på historia och kultur. Med namn som Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafael, Donatello, och Dante kopplade till platsen är det inte konstigt att staden kallas "Renässansens vagga". Förutom de världsberömda konstverken erbjuder Florens också en charmig stadskärna som är perfekt att utforska till fots. En promenad över Arno-floden upp till Piazzale Michelangelo ger en fantastisk utsikt över stadens skyline, dominerad av den majestätiska Duomo.

Mitt i hjärtat av Florens, mellan Duomo och Palazzo Vecchio, ligger det eleganta Hotel Calzaiuoli. Med sina 54 rum erbjuder hotellet en bekväm och stilfull vistelse, komplett med en utmärkt kontinental frukost. På eftermiddagen kan du njuta av en kopp te i loungen, perfekt för en avslappnande stund efter en dag av sightseeing.Dagen börjar med en halvdags vandringstur som tar dig genom några av Florens mest kända sevärdheter. Du besöker bland annat Piazza della Repubblica, Piazza del Duomo med den magnifika Santa Maria del Fiore katedralen, och den historiska bron Ponte Vecchio. På eftermiddagen väntar en exklusiv tur till Uffizierna, där du fördjupar dig i konstverk av mästare som Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci och Michelangelo.Ingen resa till Florens är komplett utan att uppleva dess kulinariska läckerheter. Börja dagen med en tre timmar lång matvandring där du besöker lokala marknader, smakar på typiska florentinska rätter och avslutar med en av de bästa gelato i staden. Det är en smakresa som ger en djupare förståelse för den toskanska matkulturen.Efter några fantastiska dagar i Florens, fortsätter resan till Siena, en stad som charmar med sin medeltida arkitektur och sitt berömda torg, Piazza del Campo. Här besöker du den imponerande basilikan San Domenico och den magnifika Siena-katedralen med sina unika golvmosaiker och verk av Donatello och Michelangelo.


Bo på Borgo Scopeto Wine Resort, ett lyxigt vin- och lantresort beläget i de toskanska kullarna i Chianti. Här omges du av vinodlingar och olivlundar och njuter av förstklassig service och fantastisk mat. En höjdpunkt på resan är den privata vinprovningen i San Gimignano. Här besöker du en lokal vingård, smakar på deras utsökta viner och njuter av den natursköna utsikten över de medeltida tornen.


Nästa stopp är Pisa, mest känt för sitt ikoniska lutande torn. Utforska Piazza del Duomo, där du kan beundra tornet, dopkapellet och katedralen Santa Maria Assunta. Med skip-the-line biljetter undviker du köerna och kan fullt ut njuta av dessa arkitektoniska underverk.


Bo på Bagni di Pisa Palace & Thermal Spa i San Giuliano Terme. Detta historiska palats erbjuder en lyxig vistelse med moderna bekvämligheter och ett fantastiskt termalspa, perfekt för avkoppling efter en dag full av upptäckter.Resan avslutas i de fem gamla sjöfartsbyarna i Cinque Terre: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Här vandrar du längs kuststigarna, njuter av den kristallklara vyn över Medelhavet och upplever den unika atmosfären som dessa byar erbjuder.Varje plats på resan erbjuder sin egen unika charm och oförglömliga upplevelser. Från Florens konstskatter och Sienas medeltida charm, till Pisas lutande torn och de pittoreska byarna i Cinque Terre, kommer denna resa genom Italiens hjärta verkligen vara en magisk upplevelse.


Blir du också sugen på en resa genom Italien eller kanske en rundresa genom ett annat land? Kontakta oss så ser vi till att hitta en rundresa som passar dig och självklart lösa vi allt från flyg och hotell till resturangbokningar.
Comentários


BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37

114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Vi drivs av vår stora passion att skapa minnesvärda upplevelser för dig. Vi finns tillgängliga för att hjälpa dig både fysiskt och digitalt, inför, under och efter din drömresa.

BESÖK VÅR BUTIK

Kommendörsgatan 37, 114 58 Stockholm

KONTAKTA OSS

Travel Concept drivs av vår stora passion att skapa så bra resor som möjligt för våra kunder samtidigt som alla våra medarbetare har ett genuint intresse för hela resebranschen och brinner för det vi gör.

bottom of page